En

هیدروموتور

هیدروموتور یا موتور هیدرولیک، عملگر هیدرولیکی نوع دورانی است که انرژی موجود در روغن هیدرولیک را که به شکل فشار است، دریافت و آنرا تبدیل به گشتاور و حرکت دورانی می نماید. از نظر ساختمانی شبیه پمپ های هیدرولیکی هستند، اما در عمل بجای فشار سیال در اثر حرکت، در اثر فشار حرکت ایجاد می شود.
موتورهای هیدرولیک براساس حجم جابه جائی، ظرفیت جذب یا تولید گشتاور و حداکثر فشارمجاز کارکرد، درجه بندی می شوند.موتورهای هیدرولیکی نیز مانند پمپ های هیدرولیکی دارای 3 نوع دنده ای، پیستونی و پره ای می باشد.
هیدروموتورها را می توان به دو دسته تقسیم بندی نمود:
1- هیدروموتورها با دوران محدود
2- هیدروموتورها با دوران پیوسته
هیدروموتور با دوران محدود
این نوع از هیدروموتورها در خروجی آنها، حرکت دورانی با زاویه محدود ایجاد می شود و همچنین در هر دو جهت یک گشتاور آنی تولید می کند درحالی که تنها به یک فضای کوچک نیاز داشته و سیستم ساده ای دارد. اصول عملکرد این هیدروموتورها به این صورت می باشد که سیال در محفظه موتور وارد می شود و به صفحه متحرک(پره)داخل محفظه فشار وارد می کند. صفحه متحرک به یک شفت خروجی متصل است و آن را به گردش در می آورد.
هیدروموتورها با چرخش پیوسته
موتورهای هیدرولیکی با چرخش پیوسته عملگرهایی هستند که می توانند به طور دائم بچرخند. به جای تاثیر برروی سیال مثل آنچه پمپ ها انجام می دهند، هیدروموتورها تحت تاثیر سیال قرار می گیرند و توسط سیال به کارانداخته می شوند. بدین ترتیب، موتورهای هیدرولیکی، گشتاور تولید کرده و حرکت چرخشی پیوسته ای ایجادمی کنند. هنگامی که بدنه موتور هیدرولیکی توسط یک منبع خارجی تحت تاثیر فشار قرار می گیرد، اکثر موتورهای هیدرولیکی بر روی بدنه خود مسیرهای تخلیه ای دارند که آب بندهای شفت را محافظت می کند.
هیدروموتورها عمدتا به انواع زیر طبقه بندی می شوند:
1- موتورهای دنده ای
2- موتورهای پیستونی
3- موتورهای تیغه ای
تمام هیدروموتورها در واحدهای اتوماسیون ھیدرولیک صنایع معدن،خودروسازی، شیمیایی، ماشین آلات و همچنین دستگاه ھای ھیدرولیک مورد استفاده قرار می گیرند.
پس اگراختلالی درهیدروموتورها در ھر یک از این صنایع بوجود آید، میبایست شخصی متخصص جهت بر طرف کردن ای