روانکاری
روانکاری یا روغنکاری اتوماتیک و منظم را در اجزاء مکانیکی خطوط تولید و ماشین آلات انجام می دهند.
ماشین ها و اجزای مورد نظر به صورت مستقیم به سیستم روانکاری مرکزی متصل شده و به هنگام کارکرد روانکاری انجام شده که این روش روانکاری طول عمر قطعات را افزایش می دهد.
روانکاری را می توان از دیدگاه های مختلف به چندین صورت طبقه بندی کرد.قسمت خاصی از روانکاری که سیستم روغن چرخشی نامیده می شود. کار روغن تنها روانکاری نیست و علاوه بر کار روانکاری خنک کاری نیز انجام میدهد.در این نوع سیستم ها تنها احتمال هدر رفتن روغن در اثر نشتی بوده که آن هم به سیستم تزریق خواهد شد.سیستم سیرکولاسیون مدار بسته می باشد این در حالیست که اکثر سیستم های روانکاری مدار باز هستند.
روانکاری به عنوان یک سیستم در تمام زمینه های صنعتی کاربرد دارد.در اینجا طبقه بندی روانکاری یا روغن کاری در زمینه های صنعتی بیان گردیده است.
-تکنولوژی موبایل
1⃣روانکاری صنایع سنگین و تولیدات متالوژیکی
2⃣روانکاری صنایع شیمیایی,لاستیک و پلاستیک
3⃣روغنکاری صنایع عمومی و خودرو
4⃣روغنکاری صنایع شیشه,تولید سرامیک و ظروف چینی
5⃣روانکاری صنایع چوب,کاغذ
بیرینگها، چرخدندهها، زنجیرها و کلیهی قطعات تحت خطر سایش، خوردگی، دمای بیش از حد، آلودگی و آسیبهای دیگر نیاز به روانکاری دارند و بهطور معمول از گریس یا روغن برای این کار استفاده میشود. اما استفاده از روش ترکیب هوا- روغن باعث کاهش مصرف ماده روانکار تا 1/100 مصرف در حالت گریس کاری میشود.روانکاری همچنین باعث افزایش عمر قطعات و ایجاد فشارمثبت جهت کمک به آببندی و محافظ در برابر آلودگی ها میگردد
شرکت رکسان پارسیان مفتخر است که در زمینه ی روانکاری سیستم های هیدرولیک، برپایه ی تجربه ی زیاد و دانش روز صنعت و تکنولوژی، گام برمی دارد.
اصلی ترین مشخصه فیزیکی روغن ویسکوزیته یا گرانروی می باشد که میزان مقاومت آن را در برابر سیلان شدن تحت نیروی جاذبه نمایش می دهد. چنانچه مقدار تغییرات گرانروی کنترل نشود موجب صدمات جبران ناپذیری می شود. این آزمایش توسط دستگاه ویسکومتر صورت می پذیرد.