پمپ هیدرولیک
ازانواع دیگر پمپ هیدرولیک می توان به پمپ های ژیراتوری هیدرولیکی اشاره نمود.پمپ های ژیروتوری هیدرولیکی دارای دنده های سیکلوئیدی بوده و از نوع پمپ های جابجایی مثبت محسوب می شوند. این پمپ هیدرولیک به خاطر عملکرد آرام، سر و صدای کم و مکش عالی همواره مورد توجه بوده اند.
در این نوع پمپ هیدرولیک جابجایی و دبی خروجی ثابت بوده و بخاطر ویژگی های منحصر بفردشان دارای محدوده ی وسیع کاربردی بوده و اغلب در سیستم های روانکاری هیدرولیک و نیز سیستم سیرکوله ی روغن مورد استفاده قرار می گیرند.
پمپهای ژیراتوری هیدرولیک با دو برند SKF و Rexroth طبقه بندی شده اند.
پمپ هیدرولیک معمولا برای گردش در یک جهت طراحی می شود. جهت گردش یک پمپ هیدرولیک وقتی که از روبه رو به شفت پمپ نگاه شود ممکن است در جهت گردش عقربه های ساعت ( راستگرد) و یا در خلاف جهت عقربه های ساعت ( چپ گرد) باشد.از دلایل پر کردن پوسته پمپ هیدرولیک از روغن در زمان راه اندازی به این خاطر است که در ابتدا نشتی پمپ به دلیل آب بند بودن قطعات ، پایین بوده و مدتی زمان لازم است تا روغن نشت یافته به درون پوسته ، فضا را پر کند که همان زمان اندک جهت آسیب رساندن به بیرینگ ها کافی است . این نکته قابل ذکر می باشد که با کاهش عمر مفید یاتاقانها و در صورت خوردگی و بروز پلیسه ، ذرات جامد پلیسه سبب گریپاژ و آسیب کلی به پمپ هیدرولیک می شوند.
اساسا کار پمپ هیدرولیک ،اعمال متناوب نیروی رانش به بسته های مجزای سیال محبوس شده در فضای بین تیغه های پمپ و پوسته آن و کاهش حجم این بسته ها به هنگام حرکت ازسمت مکش به سمت تخلیه و در نتیجه افزایش فشار جریانی است. بنابراین ، پمپ هیدرولیک بر اساس تغییر حجم فیزیکی محفظه پمپ کار می کند که سیال در آن آب بندی شده است.
-قوانین پایه در هیدرولیک شامل :
1-سیال تحت فشار همواره مسیر با مقاومت کمتر رابرای عبور انتخاب میکند
2-پمپ تولید دبی می کند نه فشار
3-فشار تنها در برابر مقاومت یک مانع ایجاد میشود .
شایداصول اصلی بالا کمی ساده به نظر برسند ولی پایه و اساس علم هیدرولیک میباشند با داشتن درک صحیحی از این قوانین براحتی میتوان حرکت سیال در خطوط انتقال را دنبال و عملکرد سیستم را تحلیل نمود.