سیستم روانکاری مرکزی
سیستم روانکاری مرکزی را می توان از دیدگاه های مختلف به چندین صورت طبقه بندی کرد.قسمت خاصی از روانکاری که سیستم روغن چرخشی نامیده می شود. کار روغن تنها روانکاری نیست و علاوه بر کار روانکاری خنک کاری نیز انجام میدهد.در این نوع سیستم ها تنها احتمال هدر رفتن روغن در اثر نشتی بوده که آن هم به سیستم طزریق خواهد شد.سیستم سیرکولاسیون مدار بسته می باشد این در حالیست که اکثر سیستم های روانکاری مدار بار باز هستند.
در حالت کلی تمامی سیستم هایی که نیازمند انجام گریس کاری مرتب و دقیق در دوره های مختلف دارد می بایست از سیستم روانکاری مرکزی اتوماتیک در جهت گریس کاری آنها بهره ببرند. همچنین از آن می شود در مواقعی مانند گریسکاری تجهیزاتی که نیازمند گریسکاری در حین کار هستند و برای انجام سرویس کاری نمی توان آن ها را نگه داشت استفاده نمود.
همچنین در سیستم روانکاری مرکزی خطای مربوط انسانی وجود نخواهد داشت . به این صورت که اپراتور به دلیل فراموش کردن و یا سهل انگاری به مانند سیستم روانکاری دستی در بازه های زمانی مشخص عمل روانکاری دیگر دخیل نمی باشد.
کاهش آلودگی در تمامی سطوح فلزی- کاهش دما، کاهش ارتعاشات -افزایش طول عمر قطعات را می توان از نتایج روانکاری صحیح دانست .
در واقع یکی از اصلی ترین رکن های نگهداری در ابزارآلات و ماشین آلات راهسازی و همچنین کارخانجات روانکاری به حساب می رود. استفاده از گریس و روغن به عنوان روانکار و گریس پمپ به همراه مقسم گریس بسیار موثر می باشد در کم کردن اصطکاک و همچنین کم شدن دما و ساییده شدن سطوح دارد.
زمانیکه روانکاری به صورت دستی انجام می گیرد، این امکان وجود دارد که روانکار بیش از حد استاندارد و مورد نیاز به محل مورد نیاز تزریق گردد که موجب بالا رفتن دما در قطعه می شود و عاملی بر ساییده شدن می باشد.