برخی از مشکلات موجود در سیستم های هیدرولیکی
- اول :بررسی صافی - فیلتر
مي توان گفت اولین مشکلی که اغلب در سیستم هیدرولیکی رخ میدهد، پدیده ی کاویتاسیون است که به واسطه انسداد ناشی از ذرات خارجی در فیلتر مکش ایجاد می شود. این پدیده ممکن است در پمپ های کهنه و یا پمپ های نو رخ دهد. کاویتاسیون باعث افزایش صدا و کاهش فشار یا سرعت می شود.معمولاً صافی مکش در زیر روغن غوطه ور می باشد. اپراتور سیستم های هیدرولیک معمولاً تا زمانی که در سیستم عیب
مشهودی به وجود نیاید آنرا سرویس نمی کند. تحت چنین شرایطی دیر یا زود فیلتر مکش مسدود می شود و کل سیستم هیدرولیک را متوقف می سازد.
- دوم: بررسی هم زمان پمپ و شیر فشار شکن
اگر تمیز کردن صافی ورودی پمپ و فیلتر هوای مخزن باعث رفع عیب سیستم هیدرولیکی نشود ، پمپ و فشار شکن را از بقیه مدار جدا نمائید.برای این کار خروجی پمپ که به شیر راه دهنده متصل است را جدا نمائید. به این ترتیب فقط فیلتر، پمپ ، فشار شکن و گیج فشار در مدار باقی می مانند و تمام دبی پمپ از فشارشکن به مخزن تخلیه می شود . پمپ را روشن و با محکم کردن پیچ تنظیم فشارشکن شاهد فشار سازی در گیج فشار باشید .
- سوم : بررسی پمپ و فشار شکن بصورت جداگانه
اگر حداکثر فشار مطلوب در سیستم هیدرولیکی در گام دوم بدست نیاید،باید تست های بیشتری به شرح ذیل روی پمپ و فشار شکن انجام داد. در صورت امکان خط تخلیه فشار شکن به مخزن را جدا نموده و تکه ای شلنگ کوتاه به خروجی مذکور متصل نمائید. سر آزاد این شلنگ را به ورودی مخزن وارد کنید به نحوی که نرخ جریان عبوری از آن که وارد مخزن می شود را بتوانید مشاهده نمائید و پمپ را روشن کنید و پیچ تنظیم فشار شکن را شل و سفت نمائید و مقدار دبی خروجی از فشار شکن را مشاهده نمائید. اگر پمپ خراب باشد ، خروجی از فشار شکن در هنگامی که پیچ تنظیم آن کاملاً شل باشد ، به صورت کامل خواهد بود و با بسته شدن آن مقدار دبی پمپ کاهش می یابد.
- چهارم: چک کردن پمپ
اگر درگام سوم در سیستم هیدرولیکی جریان کامل از پمپ خارج نشود یا جریان با بستن شیر فشار شکن ، کاهش یابد به احتمال زیاد پمپ ایراد دارد. با فرض تمیز بودن فیلتر خط مکش و سالم بودن لوله کشی ورودی و عدم ورود هوا به آن ، روغن از طریق اجزاء درونی پمپ به داخل می لغزد. این موضوع نشان دهنده ی وجود پمپ فرسوده و در نتیجه دمای زیاد روغن است . لغزش داخلی روغن در پمپ باعث می شود دمای بدنه پمپ از روغن مخزن بسیار داغتر باشد . در حالت عادی کارکرد یک پمپ سالم ، دمای پوسته آن ممکن است تا حدود 10 درجه بیش از دمای مخزن باشد . در صورت بیشتر بودن این دما احتمال لغزش داخلی روغن وجود دارد.
- پنجم: چک کردن فشار شکن
در سیستم هیدرولیکی در صورتی که گام سوم نشان دهد که ایراد در فشارشکن است ، سریعترین گام برای تشخیص عیب ، تعویض فشارشکن با نمونه سالم می باشد. شیر معیوب را بعداً می توان باز نمود و چک کرد . شیر های فشارشکن پیلوتی دارای یک گلوئی (اریفیس) کوچک است که ممکن است توسط ذرات خارجی مسدود شده باشد. توسط هوای فشرده یا یک تکه سیم باریک مسیر گلوئی را می توان تمیز نمود . همچنین حرکت آزاد اسپول را چک کنید . در فشار شکن های رزوه ای در مسیر لوله امکان دارد به علت محکم بستن لوله و اتصالات ، اسپول گیر کرده باشد.
- ششم : چک کردن سیلندر
اگر در مرحله دوم ، فشار کامل در سیستم تامین شود ، پمپ و فشارشکن هر دو سالم هستند و عیبسیستم هیدرولیکی ممکن است در پایین دست مدار باشد . اولین گام در این مرحله تست پکینگ های معیوب سیلندر می باشد. برای تست ، پیستون را به یکی از دو انتهای کورس سیلندر حرکت داده و در همان موقعیت آن را تحت فشار قرار دهید . سپس اتصالات سمتی که پیستون ایستاده است را باز نموده و نشتی روغن را چک نمائید. بعد از چک کردن، اتصال مذکور را محکم نمائید و پیستون را به طرف مقابل حرکت دهید و تست را تکرار نمائید. تست مذکور را در نقاط میانی کورس سیلندر نیز می توان تکرار نمود البته برای توقف سیلندر لازم است یک مانع با استحکام بالا ، جلوی میل پیستون قرار دهید اگر در حین تست نشتی روغن از پورت جلو یا عقب مشاهده شود ، پکینگ سیلندر معیوب می باشد و لازم است تعویض شود . البته وجود خراش های طولی در لوله سیلندر می تواند باعث به وجود آمدن مشکلات مشابه در سیلندر بشود.
- هفتم :چک کردن شیر راه دهنده
هرگاه سیلندر تست شده در سیستم هیدرولیکی در گام ششم سالم باشد، لازم است شیر راه دهنده جریان چک شود. معمولاً کمتر ممکن است اتفاق بیوفتد ولی سایش زیاد در اسپول شیر ممکن است مانع فشار سازی در سیستم شود .